Ez a holland adatvédelmi nyilatkozat fordítása, és ebből nem lehet jogokat levezetni. A holland adatvédelmi nyilatkozat mindenkor irányadó.

Változat: 2021 március 19

Adatvédelmi nyilatkozat

Általános Az iLost BV a talált tárgyak online keresőmotorja. A talált tárgyak visszaszolgáltatását az iLost Platformon keresztül könnyítjük meg, ahol a talált tárgyakat online lehet regisztrálni. Szolgáltatásaink nyújtása érdekében az általános adatvédelmi rendelet ("GDPR") értelmében személyes adatokat dolgozunk fel. Fontosnak tartjuk a magánélethez való jogot és a személyes adatok védelmét. Ebben az adatvédelmi szabályzatban tájékoztatjuk arról, hogyan kezeljük az Ön személyes adatait, melyek az Ön jogai, és hogyan gyakorolhatja azokat. A jelen Adatvédelmi szabályzatban alább nagybetűvel írt kifejezések az Általános Szerződési Feltételekben meghatározott jelentéssel bírnak.

Elérhetőségek

Az iLost BV ("iLost", "mi", "miénk" vagy "minket") az adatkezelő a személyes adatok alább leírtak szerinti feldolgozásának tekintetében. iLost székhelye: Coehoornsingel 22, 7201 AB Zutphen. iLost a kereskedelmi kamaránál 55241506 számon van bejegyezve, és az áfa száma: NL 8516.221.12.B01. Telefonon a 0900 - 456 78 65 telefonszámon, e-mailben a support@ilost.co címen érhet el minket.

Személyes adatok feldolgozása

Személyes adatait az alábbi folyamatok bármelyikében feldolgozhatjuk:

  1. Weboldalunk meglátogatása, beleértve, de nem kizárólagosan a www.ilost.nl és www.ilost.co ("Weboldal" vagy "iLost Platform");
  2. Fiók létrehozása;
  3. Talált tárgy regisztrációja;
  4. Talált tárgy igénylése;
  5. Tulajdonos értesítése;
  6. iLost riasztások;
  7. Biztosítási kárigénylőlap létrehozása (biztosítók számára);
  8. Eszközök regisztrálása ("iSave");
  9. Mentett keresés;
  10. Ügyfélszolgálat;


Az alábbiakban részletesebben ismertetjük ezeket az adatfeldolgozási folyamatokat és azok célját. Továbbá személyes adatait nem dolgozzuk fel olyan célokra, amelyek nem egyeztethetők össze a jelen Adatvédelmi szabályzatban meghatározott célokkal.

1. Weboldalunk látogatása

A Weboldalon keresztül információkat találhat rólunk, kapcsolatba léphet velünk, jelezheti, hogy elveszített egy tárgyat, jelezheti, hogy talált egy tárgyat, iLost riasztást küldhet, vagy regisztrálhatja a tárgyait. Itt regisztrálhat hírlevelünkre is.

Amikor meglátogatja a Weboldalunkat, többek között feldolgozzuk az Ön IP-címét és a böngésző azonosítóját (user-agent). A Weboldalon tett látogatásával kapcsolatos adatokat is feldolgozzuk. Weboldalunkon sütiket használunk. A cookie-kra vonatkozó nyilatkozatunkban további információkat találhat arról, hogy milyen személyes adatokat dolgozunk fel Önről a Weboldal látogatása során. Ha feliratkozott hírleveleinkre, nyomon tudjuk követni, hogy hányan nyitották meg a hírlevelet, és milyen információkra kattintottak. Hírlevelünkben (promóciós) információkat nyújtunk termékeinkről és szolgáltatásainkról.

2. Fiók létrehozása

Amikor Ön fiókot hoz létre a Weboldalon, olyan személyes adatokat dolgozunk fel, mint az Ön neve és e-mail címe. Ezen túlmenően az iLost riasztások, a nyomonkövetelések, a tárgyak regisztrálása és a Weboldalon lévő tulajdonok regisztrálása ehhez a fiókhoz kapcsolódik.

3. Talált tárgyak regisztrációja

Amikor Ön egy Tételt megtalálóként regisztrál, a regisztráció támogatása érdekében feldolgozzuk az Ön elérhetőségi adatait és a tárgyra vonatkozó adatokat. Ez magában foglalja az Ön nevét, telefonszámát, e-mail címét, a tárgy leírását, a tárgy fényképét, a tárgy helyét, a megtalálás dátumát és egyéb, a nyitott szövegmezőkben megadott információkat. A megtaláló adatait szükség esetén megosztjuk a potenciális tulajdonossal (vagy fordítva: a potenciális tulajdonos adatait a megtalálóval). Ez csak akkor történik meg, ha az iLost úgy véli, hogy ez szükséges ahhoz, hogy a tárgy visszakerüljön a tulajdonoshoz. A feldolgozott adatok a név és az e-mail cím. A kereső és a tulajdonos közötti kommunikáció általában az iLost platformon keresztül történik.

4. A talált tárgy igénylése

Ha Ön elveszített valamit, és a Tétel regisztrálva van az iLost Platformon, akkor jelezheti, hogy a Tétel az Öné. Ezután úgynevezett Igénylést nyújt be. Ekkor Önnek kell bizonyítania, hogy Ön a jogos tulajdonos. Létrehoz egy fiókot, hogy a tulajdonjogot ellenőrizni tudjuk, és kapcsolatba tudjunk lépni Önnel az igényléssel kapcsolatos frissítésekkel kapcsolatban.

A következő adatokat dolgozzuk fel Önről: fiókinformációk és az Ön által az Igényléssel összefüggésben megadott információk. Az Ön elveszett Tételére vonatkozó információkat is feldolgozzuk, beleértve a Tételnek a Megtaláló által kitöltött leírását, a Tétel fényképét, a helyszínre vonatkozó információkat és a Megtaláló által megadott egyéb információkat. Ilyen lehet például az Ön születési dátuma, születési helye, vezetékneve, keresztneve, címe, kártyaszám, kártya és dokumentum neve, IMEI száma és/vagy telefonszáma. A Megtaláló értesítést kap az Igénylésről, és ellenőrzi, hogy a Tétel valóban az Öné-e. Ha van egyezés, akkor több lehetőség is van a Tétel visszaszerzésére. Ha a küldést választja, feldolgozzuk a vezetéknevét, keresztnevét, (kézbesítési) címét, e-mail címét és telefonszámát, valamint a pénzügyi adatokat, beleértve a banki adatokat is.

5. Tulajdonos értesítése

Előfordul, hogy egy Tétel regisztrálva van az iLost Platformon, de a Megtaláló már erősen sejti, hogy ki a tulajdonos. Például, ha egy pénztárcát névvel és telefonszámmal találnak. Ezekben az esetekben az iLost értesítést küldhet a Megtaláló nevében. Az értesítés a következő információkat tartalmazhatja: név, e-mail cím, telefonszám és a Tételre vonatkozó információk, például a megtalálás dátuma és helye.

6. iLost riasztás

Ha elveszített egy tárgyat, és a tárgyat három munkanap elteltével sem regisztrálták az iLost platformon, javasoljuk, hogy küldjön iLost riasztást. Az iLost riasztás azoknak a szervezeteknek szól, amelyek még nem használják az iLostot. Az iLost riasztást megoszthatja a közösségi médiában is. Ha iLost riasztást hoz létre, a következő személyes adatokat dolgozhatjuk fel: számlaadatok, biztosító és a Tételre vonatkozó információk, például az elvesztés dátuma és helye, valamint a Tétel leírása.

7. Biztosítási kárigénylőlap létrehozása (biztosítók számára)

Lehetőség van egy kárigénylőlap létrehozására a biztosításához, amely tartalmazza annak a Tárgynak az adatait, amelynek Ön a jogos tulajdonosa. Ekkor feldolgozhatjuk az Ön vezetéknevét, keresztnevét, címét, születési dátumát, a Tétel leírását és a Tétel fényképét.

8. Vagyon nyilvántartásba vétele ("iSave")

Az iLost az elveszett vagy megtalált Tárgy regisztrálásán kívül lehetőséget kínál arra is, hogy a Tárgyakat regisztrálja, amíg még Önnél vannak. Ezt iSave-nek hívják, és elsősorban a jövőbeli veszteségek bejelentéséhez hasznos. Ebben az esetben feldolgozzuk a Tárgy leírását, a Tárgy fényképét és egyéb információkat, amelyeket a nyitott szövegmezőkben ad meg.

9. Mentett keresés

Amikor mentett keresést hoz létre, feldolgozzuk az Ön e-mail címét, amelyet a mentett kereséssel kapcsolatban megoszt velünk. Így értesíthetjük Önt a keresésének megfelelő új bejelentett tételekről. Miután lejárt az az időszak, amikor értesítjük Önt az új talált tételekről, az Ön adatai automatikusan törlődnek.

10. Ügyfélszolgálat

Amikor kapcsolatba lép velünk, feldolgozzuk az Ön nevét, e-mail címét és/vagy telefonszámát, valamint egyéb olyan információkat, amelyeket kérdésével vagy kérésével kapcsolatban megoszt velünk. Így tudjuk kezelni a kérdéseit, kéréseit vagy panaszait, és fenntartani a kapcsolatot.

A feldolgozás alapja

Személyes adatokat csak akkor dolgozhatunk fel, ha erre jogalapunk van.

A szerződés teljesítése

Személyes adatokat azért dolgozhatunk fel, mert megállapodásunk van Önnel. Ez lehet egy szolgáltatási szerződés vagy egyéb megállapodások, amelyekben megállapodtunk Önnel.

Jogos érdek

Személyes adatokat azért dolgozhatunk fel, mert jogos érdekünk fűződik hozzá. Ez szükséges lehet a rendszereink biztosításához vagy szolgáltatásaink minőségének ellenőrzéséhez és javításához. Jogos érdekünk fűződik ahhoz is, hogy termékeinket és szolgáltatásainkat megismertessük (meglévő) ügyfeleinkkel. Amikor személyes adatokat dolgozunk fel, mert jogos érdekünk fűződik hozzá, először gondosan mérlegeljük az Ön érdekeit a saját érdekeinkkel szemben.

Jogi kötelezettség

Személyes adatait azért kezelhetjük, mert ez egy ránk rótt jogi kötelezettséggel összefüggésben szükséges. Ez az eset áll fenn, amikor személyes adatokat adatvédelmi kötelezettségeknek való megfelelés érdekében dolgozunk fel, például (az Ön kérésére) tájékoztatás nyújtása céljából. Például az adóhatóságok számára is fel kell dolgoznunk a Személyes adatokat.

Engedély

Ha a fent említett elvek egyike sem érvényesül, engedélyt kérünk, mielőtt feldolgoznánk az Ön Személyes adatait. Amikor engedélyt kérünk Öntől, világosan tájékoztatjuk, hogy mit kérünk. Ön bármikor visszavonhatja hozzájárulását. Személyes adatok megőrzése Személyes adatait nem őrizzük meg tovább, mint amennyi a feldolgozásuk céljaihoz szükséges. A megőrzési időnk attól függ, hogy milyen célból kezeljük az Ön Személyes adatait, és hogy vannak-e egyéb jogi megőrzési kötelezettségeink. Elvileg az Ön Személyes adatait az Ön utolsó aktivitását, fiókjának megszüntetését vagy az iLosttal kötött megállapodás megszűnését követő öt évig őrizzük meg. Azért választjuk az ötéves időtartamot, hogy megfelelően tudjuk kezelni az esetleges felelősségre vonási igényeket. Ezenkívül általában hét évig őrizzük meg a pénzügyi dokumentumokat az adóhatóságok számára. Ezen időszak után megsemmisítjük az Ön adatait, vagy anonimizáljuk azokat oly módon, hogy nem maradnak személyes adatok. Nem alkalmazzuk a fent említett megőrzési időszakokat, ha Ön kérte tőlünk Személyes adatainak törlését. Az Ön jogairól bővebben az Adatvédelmi irányelvek későbbi részében, az "Ön jogai" címszó alatt olvashat.

Személyes adataihoz hozzáféréssel rendelkező személyek

Az iLost alkalmazottai és más, az iLost felhatalmazása alapján eljáró személyek számára hozzáférést biztosíthatunk az Ön Személyes adataihoz. Adatbázisunkat csak akkor tesszük hozzáférhetővé, ha ez szükséges és nem lehet másképp. Ezen túlmenően az alkalmazottak és az iLost fennhatósága alatt eljáró egyéb személyek titoktartási kötelezettséggel tartoznak, kivéve, ha törvény kötelezi őket nyilatkozattételre. Harmadik feleket is bevonhatunk termékeink és szolgáltatásaink megvalósításába és/vagy nyújtásába. Amennyiben ezek a harmadik felek ezáltal az Ön személyes adatait a nevünkben dolgozzák fel, ezt adatfeldolgozóként teszik, és ebben az esetben adatfeldolgozási megállapodást kötöttünk. Ez többek között kimondja, hogy az adatfeldolgozóknak megfelelő technikai és szervezési intézkedéseket kell tenniük az Ön személyes adatainak védelme érdekében. Megoszthatjuk az Ön Személyes adatait olyan harmadik felekkel is, akik Adatkezelőként járnak el. Ezek közé tartozhatnak a Találók, akik jelentették a Tételt. Külső fizetési szolgáltatókat és szállítmányozási vállalatokat is igénybe veszünk. Ezek és más harmadik felek gyakran maguk is felelősek azért, ahogyan az Ön Személyes adatait feldolgozzák, és saját kötelezettségük, hogy erről tájékoztassák Önt. Személyes adatait csak akkor adjuk át felügyelőknek, adóhatóságoknak és nyomozó szerveknek, ha ezt törvény írja elő.

Az Európai Gazdasági Térségen ("EGT") kívüli személyes adatok

Az iLost székhelye az EGT területén található. Személyes adatait elvileg csak az EGT-n belül dolgozzuk fel. Előfordulhat, hogy az EGT-n kívül található szolgáltatókat vagy tárhelyszolgáltatókat veszünk igénybe. Ezekben az esetekben intézkedéseket teszünk annak biztosítására, hogy ez az adattovábbítás megfeleljen a GDPR-nak, például az Általános szerződési feltételek alapján kötött adattovábbítási megállapodás megkötésével.

Biztonság

A személyes adatok feldolgozása során olyan biztonsági szintet biztosítunk, amely a technika jelenlegi állása szerint elegendő a személyes adatokhoz való jogosulatlan hozzáférés, valamint azok módosítása, nyilvánosságra hozatala vagy elvesztése megakadályozásához. Legalább a következő biztonsági intézkedéseket tettük meg:

  • Logikai hozzáférés-szabályozás szerepkör alapú hozzáféréssel;
  • Fizikai intézkedések a hozzáférés biztonsága érdekében;
  • Szervezeti intézkedések a hozzáférés biztonsága érdekében;
  • A szabályzatunk betartásának szúrópróbaszerű ellenőrzése;
  • Az iLost platformra és az iLost platformról induló összes kommunikáció titkosítása;
  • Belső hálózatunk biztonsága.

Linkek harmadik felek weboldalaira

Weboldalunk tartalmazhat hiperhivatkozásokat harmadik felek weboldalaira. Nem vállalunk felelősséget ezen weboldalak tartalmáért.

Az Ön jogai

Mindenki, akinek személyes adatait feldolgozzuk, a törvény alapján gyakorolhat bizonyos jogokat. Így Ön megtekintheti az Önről általunk feldolgozott Személyes adatokat. Ha az általunk feldolgozott Személyes adatok helytelenek, kérheti tőlünk az adatok módosítását. Azt is kérheti tőlünk, hogy töröljük személyes adatait. Ezen túlmenően tiltakozhat személyes adatainak felhasználása ellen, vagy kérheti e felhasználás csökkentését. Jogai gyakorlása esetén kérését a jelen Adatvédelmi szabályzat tetején található elérhetőségi címre küldheti. Adja meg egyértelműen, hogy mely Személyes adatokról van szó. Személyazonosságának ellenőrzése érdekében további információkat kérhetünk Öntől.

Panaszok

Ha panasza van azzal kapcsolatban, hogy hogyan kezeljük személyes adatait, kérjük, lépjen kapcsolatba velünk a jelen Adatvédelmi szabályzat tetején található elérhetőségeken. Ha nem tudunk közösen megoldást találni, bármikor panaszt nyújthat be az Autoriteit Persoonsgegevens-nél.

Változások

Ez az adatvédelmi szabályzat módosítható. Az esetleges változások miatt javasoljuk hogy rendszeresen olvassa el ezt az Adatvédelmi szabályzatot. A nagyon fontos változásokról természetesen mi magunk is tájékoztatni fogjuk Önt.

Segítség