Detta är en översättning av nederländsk integritetspolicy och inga rättigheter kan härledas från detta. Nederländsk integritetspolicy är alltid ledande.

Version: 19 mars 2021

Sekretesspolicy

Allmänt

iLost BV är online-sökmotorn för hittade artiklar. Vi underlättar returneringen av en hittad artikel via vår iLost-plattform, där en hittad artikel kan registreras online. För att erbjuda våra tjänster behandlar vi personuppgifter i den mening som avses i Allmänna dataskyddsförordningen (”GDPR”). Vi anser att rätten till integritet och skydd av personuppgifter är viktig. I denna sekretesspolicy informerar vi hur vi hanterar dina personuppgifter, vilka rättigheter du har och hur du kan utöva dem. Villkoren skrivna nedan med en stor bokstav i denna integritetspolicy har den betydelse som definieras i de allmänna villkoren.

Kontaktuppgifter

iLost BV ("iLost", "vi", "vår" eller "oss") är personuppgiftsansvarig för behandling av personuppgifter enligt beskrivningen nedan. iLost ligger på Coehoornsingel 22, 7201 AB i Zutphen. iLost är registrerat hos handelskammaren under nummer 55241506 och momsnumret är NL 8516.221.12.B01. Du kan nå oss via e-post via support@ilost.co.

Behandling av personuppgifter

Vi kan behandla dina personuppgifter i någon av följande processer:

  1. Besök på vår webbplats, inklusive men inte begränsat till www.ilost.co ("Webbplats" eller "iLost-plattform");
  2. Skapa konto;
  3. Hittade artikelregistrering;
  4. Gör anspråk på hittat objekt
  5. Ägarmeddelande;
  6. iLost-varningar;
  7. Skapa ett formulär för försäkringsanspråk (för försäkringsbolag);
  8. Tillgångsregistrering ("iSave");
  9. Sparad sökning;
  10. Kundtjänst;


Nedan kommer vi att förklara dessa dataprocesser och deras syften mer detaljerat. Dina personuppgifter kommer inte att behandlas ytterligare för ändamål som är oförenliga med de syften som anges i denna sekretesspolicy.

1. Besök på vår webbplats

Via webbplatsen kan du hitta information om oss, kontakta oss, ange att du har tappat en artikel, ange att du har hittat en artikel, skicka en iLost-varning eller registrera dina tillhörigheter. Du kan också registrera dig här för våra nyhetsbrev.

När du besöker vår webbplats behandlar vi bland annat din IP-adress och webbläsaridentifiering (användaragent). Vi behandlar också uppgifter om ditt besök på webbplatsen. Vi använder cookies på vår webbplats. Du hittar mer information om de personuppgifter som vi behandlar om dig när du besöker webbplatsen i vårt cookie-uttalande. Om du har registrerat dig för våra nyhetsbrev kan vi hålla reda på hur många som har öppnat nyhetsbrevet och vilken information som har klickats. I vårt nyhetsbrev tillhandahåller vi (reklam) information om våra produkter och tjänster.

2. Skapa konto

När du skapar ett konto på webbplatsen behandlar vi personlig information som ditt namn och e-postadress. Dessutom är iLost-varningar, anspråk, registrering av objekt och registrering av ägodelar på webbplatsen länkade till detta konto.

3. Hittade artikelregistrering

När du registrerar ett objekt som en privat Finder behandlar vi din kontaktinformation och data om artikeln för att stödja registrering. Detta inkluderar ditt namn, telefonnummer, e-postadress, en beskrivning av artikeln, ett foto av artikeln, plats, hitta datum och annan information som du anger i de öppna textfälten. Uppgifterna från den privata Finder delas med den potentiella ägaren vid behov (eller tvärtom: den potentiella ägarens data med den privata Finder). Detta händer bara om iLost anser att detta är nödvändigt för att säkerställa att artikeln returneras till ägaren. Uppgifterna som behandlas är namn och e-postadress. Vanligtvis sker kommunikation mellan Finder och ägare via iLost-plattformen.

4. Gör anspråk på hittat objekt

Om du förlorade något och artikeln är registrerad på iLost-plattformen kan du ange att artikeln är din. Du gör sedan ett så kallat krav. Du måste sedan bevisa att du är den rättmätiga ägaren. Du skapar ett konto så att äganderätten kan verifieras och vi kan kontakta dig angående uppdateringar av detta anspråk.

Vi behandlar följande information om dig: kontoinformation och information som du tillhandahåller i samband med kravet.

Vi behandlar också information om din förlorade artikel, inklusive beskrivningen av artikeln som fyllts i av Finder, ett foto av artikeln, information om platsen och annan information som Finder har tillhandahållit. Detta kan till exempel vara ditt födelsedatum, födelseort, efternamn, förnamn, adress, kortnummer, kort och dokument efter namn, IMEI-nummer och / eller telefonnummer. Finder får ett meddelande om fordran och verifierar om artikeln faktiskt är din. Om det finns en matchning finns det ett antal alternativ för att få tillbaka artikeln. Om du väljer att skicka behandlar vi ditt efternamn, förnamn (leverans) adress, e-postadress och telefonnummer samt finansiella uppgifter, inklusive dina bankuppgifter.

5. Ägarmeddelande

Ibland registreras ett objekt på iLost-plattformen, men Finder har redan en stark misstanke om vem som är ägaren. Till exempel om en plånbok finns med namn och telefonnummer. I sådana fall kan iLost skicka ett meddelande på Finders vägnar. En anmälan kan innehålla följande information: namn, e-postadress, telefonnummer och information om artikeln, såsom hitta datum och plats.

6. iLost Alert

Om du har tappat bort en artikel och artikeln inte har registrerats på iLost-plattformen efter tre arbetsdagar, rekommenderar vi att du skickar en iLost-varning. ILost Alert riktar sig till organisationer som ännu inte använder iLost. Du kan också dela iLost Alert på sociala medier. Om du skapar en iLost-varning kan vi behandla följande personuppgifter: kontouppgifter, försäkringsgivare och information om artikeln, till exempel datum och plats för förlust och en beskrivning av artikeln.

7. Skapa ett formulär för försäkringsanspråk (för försäkringsbolag)

Det är möjligt att skapa ett anspråksformulär för din försäkring med detaljer om den artikel som du är rättmätig ägare för. Vi kan sedan behandla ditt efternamn, förnamn, adress, födelsedatum, en beskrivning av artikeln och ett foto av artikeln.

8. Tillgångsregistrering (“iSave”)

Förutom att registrera en förlorad eller hittad artikel, erbjuder iLost också möjligheten att registrera objekt medan du fortfarande har dem. Detta kallas iSave och är främst användbart för rapportering av framtida förluster. I det här fallet behandlar vi en beskrivning av artikeln, ett foto av artikeln och annan information som du ger i de öppna textfälten.

9. Sparad sökning

När du skapar en sparad sökning bearbetar vi din e-postadress som du delar med oss ​​i förhållande till din sparade sökning. På det sättet kan vi meddela dig om nya rapporterade objekt som matchar din sökning. Efter att perioden som du kommer att hållas informerad om nya hittade föremål har gått ut kommer din information att raderas automatiskt.

10. Kundtjänst

När du kontaktar oss behandlar vi ditt namn, e-postadress och / eller telefonnummer och annan information som du delar med oss ​​i samband med din fråga eller begäran. På så sätt kan vi hantera dina frågor, önskemål eller klagomål och upprätthålla kontakten.

Grund för bearbetning

Vi kan endast behandla personuppgifter om det finns en rättslig grund för detta.

Genomförande av avtalet

Vi kan behandla personuppgifter eftersom vi har ett avtal med dig. Detta kan vara ett serviceavtal eller andra avtal som vi har avtalat med dig.

Berättigat intresse

Vi kan behandla personuppgifter eftersom vi har ett berättigat intresse av detta. Detta kan vara nödvändigt för att säkra våra system eller för att övervaka och förbättra kvaliteten på våra tjänster. Vi har också ett legitimt intresse av att göra våra produkter och tjänster medvetna om våra (befintliga) kunder. När vi behandlar personuppgifter eftersom vi har ett legitimt intresse av att göra det kommer vi först noggrant att väga dina intressen mot våra egna.

Rättslig skyldighet

Vi kan behandla dina personuppgifter eftersom det är nödvändigt i samband med en laglig skyldighet som ålagts oss. Detta är fallet när vi behandlar personuppgifter för att uppfylla sekretessförpliktelser, såsom (på din begäran) tillhandahållande av information. Vi måste till exempel också behandla personuppgifter för skattemyndigheterna.

Lov

Om ingen av ovannämnda principer gäller kommer vi att be om tillstånd innan vi behandlar dina personuppgifter. När vi ber dig om tillstånd, informerar vi tydligt vad vi ber om. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke.

Lagring av personuppgifter

Vi behåller inte dina personuppgifter längre än nödvändigt för de ändamål för vilka de behandlas. Vår lagringsperiod beror på i vilket syfte vi behandlar dina personuppgifter och om vi har andra lagliga skyldigheter. I princip behåller vi dina personuppgifter under en period av fem år efter att du senast var aktiv, ditt konto avslutades eller efter att avtalet med iLost avslutades. Vi väljer en löptid på fem år så att vi kan hantera potentiella anspråk på ett korrekt sätt. Dessutom förvarar vi i allmänhet finansiella dokument för skattemyndigheterna i sju år. Efter denna period kommer vi att förstöra dina uppgifter eller anonymisera dem på ett sådant sätt att inga personuppgifter finns kvar. Vi kommer inte att använda de ovannämnda lagringsperioderna om du har bett oss att radera dina personuppgifter. Du kan läsa mer om dina rättigheter senare i denna sekretesspolicy under "Dina rättigheter".

Personer med tillgång till dina personuppgifter

Vi kan ge anställda och andra personer som agerar under iLost-myndighet tillgång till dina personuppgifter. Vi gör vår databas endast tillgänglig om det är nödvändigt och inte kan vara annorlunda. Dessutom har anställda och andra personer som agerar under iLosts befogenhet sekretess, såvida de inte enligt lag är skyldiga att göra uttalanden. Vi kan engagera osstredje part vid implementering och / eller leverans av våra produkter och tjänster. I den utsträckning dessa tredje parter därigenom behandlar dina personuppgifter för våra räkning gör de det som databehandlare och i så fall har vi ingått ett databehandlingsavtal. Bland annat anges att bearbetningsföretag måste vidta lämpliga tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda dina personuppgifter. Vi kan också dela dina personuppgifter med tredje part som fungerar som personuppgiftsansvarig. Dessa kan inkludera sökare som har rapporterat artikeln. Vi använder också externa betalningsleverantörer och rederier. Dessa och andra tredje parter är ofta själva ansvariga för hur de behandlar dina personuppgifter och har sin egen skyldighet att informera dig om detta. Vi tillhandahåller endast dina personuppgifter till tillsynsmyndigheter, skattemyndigheter och utredningsorgan om detta krävs enligt lag.

Personuppgifter utanför Europeiska ekonomiska samarbetsområdet ("EES")

iLost är baserat i EES. Dina personuppgifter kommer i princip endast att behandlas inom EES. Vi kan använda tjänsteleverantörer eller värdpartier som ligger utanför EES. I dessa fall kommer vi att vidta åtgärder för att säkerställa att denna överföring överensstämmer med GDPR, till exempel genom att ingå ett överföringsavtal baserat på Standardavtalsklausulerna.

Säkerhet

När vi behandlar personuppgifter säkerställer vi en säkerhetsnivå som med tanke på teknikens ståndpunkt bör vara tillräcklig för att förhindra obehörig åtkomst till och ändring, avslöjande eller förlust av personuppgifter. Vi har åtminstone vidtagit följande säkerhetsåtgärder:

  • Logisk åtkomstkontroll genom rollbaserad åtkomst;
  • Fysiska åtgärder för åtkomstsäkerhet;
  • Organisatoriska åtgärder för åtkomstsäkerhet;
  • Slumpmässiga kontroller av efterlevnad av vår policy;
  • Kryptering av all kommunikationstopp och från iLost-plattformen;
  • Säkerhet för vårt interna nätverk.

Länkar till tredjepartswebbplatser

Vår webbplats kan innehålla hyperlänkar till webbplatser från tredje part. Vi ansvarar inte för innehållet på dessa webbplatser.

Dina rättigheter

Alla vars personuppgifter behandlas kan utöva vissa rättigheter baserat på lagen. På så sätt kan du se de personuppgifter som vi behandlar om dig. Om de personuppgifter som behandlas av oss är felaktiga kan du be oss ändra uppgifterna. Du kan också be oss ta bort din personliga information. Dessutom kan du invända mot användningen av dina personuppgifter eller begära att denna användning minskas. När du utövar dina rättigheter kan du skicka din begäran till kontaktadressen högst upp i denna sekretesspolicy. Ange tydligt vilka personuppgifter som är inblandade. Vi kan be dig om ytterligare information för att verifiera din identitet.

Klagomål

Om du har klagomål om hur vi hanterar dina personuppgifter, kontakta oss med hjälp av kontaktuppgifterna högst upp i denna sekretesspolicy. Om vi ​​inte hittar en lösning tillsammans kan du alltid lämna in ett klagomål till Autoriteit Persoonsgegevens.

Ändringar

Denna integritetspolicy kan justeras. Vi rekommenderar därför att du regelbundet läser denna integritetspolicy för eventuella ändringar. Vi kommer naturligtvis att informera dig om mycket viktiga förändringar själva.

Hjälp