Jedná se o překlad nizozemského prohlášení o ochraně osobních údajů a nelze z něj vyvozovat žádná práva. Prohlášení o ochraně osobních údajů Dutch Privacy Statement má vždy přední postavení.

Verze: 19. března 2021

Prohlášení o ochraně osobních údajů

Obecné

iLost BV je online vyhledávač nalezených předmětů. Usnadňujeme vrácení nalezené věci prostřednictvím naší platformy iLost, kde lze nalezenou věc zaregistrovat online. Abychom mohli nabízet naše služby, zpracováváme osobní údaje ve smyslu obecného nařízení o ochraně osobních údajů ("GDPR"). Právo na soukromí a ochranu osobních údajů považujeme za důležité. V těchto zásadách ochrany osobních údajů informujeme o tom, jak s vašimi osobními údaji nakládáme, jaká jsou vaše práva a jak je můžete uplatnit. Níže uvedené pojmy psané velkým písmenem v těchto Zásadách ochrany osobních údajů mají význam definovaný ve Všeobecných obchodních podmínkách.

Kontaktní údaje

Společnost iLost BV ("iLost", "my", "naše" nebo "nás") je správcem údajů pro zpracování osobních údajů, jak je popsáno níže. iLost sídlí na adrese Coehoornsingel 22, 7201 AB v Zutphenu. iLost je registrována u obchodní komory pod číslem 55241506 a číslo DPH je NL 8516.221.12.B01. Můžete nás kontaktovat na telefonním čísle 0900 - 456 78 65, e-mailem prostřednictvím support@ilost.co.

Zpracování osobních údajů

Vaše osobní údaje můžeme zpracovávat v některém z následujících procesů:

  1. Návštěva našich webových stránek, mimo jiné včetně www.ilost.nl a www.ilost.co (dále jen "webové stránky" nebo "platforma iLost");
  2. Vytvoření účtu;
  3. Registrace nalezeného předmětu;
  4. Nárokování si nalezeného předmětu;
  5. Oznámení vlastníkovi;
  6. Upozornění iLost;
  7. Vytvoření formuláře pojistné události (pro pojišťovny);
  8. Registrace majetku ("iSave");
  9. Registrace majetku (iSave);
  10. Zákaznická podpora;


Níže si tyto datové procesy a jejich účely vysvětlíme podrobněji. Vaše osobní údaje nebudou dodatečně zpracovávány pro účely, které jsou neslučitelné s účely uvedenými v těchto Zásadách ochrany osobních údajů.

1. V případě, že se jedná o zpracování osobních údajů, je nutné, abyste se s těmito údaji seznámili. Návštěva našich webových stránek

Prostřednictvím webových stránek můžete najít informace o nás, kontaktovat nás, uvést, že jste ztratili věc, uvést, že jste věc našli, zaslat upozornění iLost nebo zaregistrovat své věci. Můžete se zde také zaregistrovat k odběru našich zpravodajů.

Když navštívíte naše webové stránky, zpracováváme mimo jiné vaši IP adresu a identifikaci prohlížeče (user-agent). Zpracováváme také údaje o vaší návštěvě Webových stránek. Na našich Webových stránkách používáme soubory cookie. Více informací o osobních údajích, které o vás zpracováváme při návštěvě Webové stránky, najdete v našem Prohlášení o souborech cookie. Pokud jste se zaregistrovali k odběru našich newsletterů, můžeme sledovat, kolik lidí newsletter otevřelo a na které informace kliklo. V našem newsletteru poskytujeme (propagační) informace o našich produktech a službách.

2. Vytvoření účtu

Při vytváření účtu na webových stránkách zpracováváme osobní údaje, jako je vaše jméno a e-mailová adresa. Kromě toho jsou s tímto účtem spojena upozornění iLost, reklamace, registrace předmětů a registrace majetku na Webových stránkách.

3. Registrace nalezených předmětů

Když si zaregistrujete předmět jako soukromý nálezce, zpracováváme vaše kontaktní informace a údaje o předmětu, abychom registraci podpořili. Jedná se o vaše jméno, telefonní číslo, e-mailovou adresu, popis Předmětu, fotografii Předmětu, umístění, datum nálezu a další informace, které uvedete v otevřených textových polích. Údaje soukromého nálezce jsou v případě potřeby sdíleny s potenciálním vlastníkem (nebo naopak: údaje potenciálního vlastníka se soukromým nálezcem). K tomu dochází pouze tehdy, pokud se společnost iLost domnívá, že je to nezbytné pro zajištění vrácení Předmětu vlastníkovi. Zpracovávané údaje jsou jméno a e-mailová adresa. Komunikace mezi nálezcem a vlastníkem probíhá obvykle prostřednictvím platformy iLost.

4. V případě, že se nálezce nachází na území České republiky, je nutné, aby se na něj obrátil s žádostí o pomoc. Reklamace nalezeného předmětu

Pokud jste něco ztratili a předmět je zaregistrován na platformě iLost, můžete uvést, že předmět je váš. Poté provedete takzvanou reklamaci. Musíte pak prokázat, že jste oprávněným vlastníkem. Vytvoříte si účet, aby bylo možné ověřit vlastnictví a abychom vás mohli kontaktovat ohledně aktualizací této reklamace.

Zpracováváme o vás následující informace: informace o účtu a informace, které poskytnete v souvislosti s Reklamací.

Zpracováváme také informace o vaší ztracené položce, včetně popisu položky vyplněného nálezcem, fotografie položky, informací o poloze a dalších informací, které nálezce poskytl. Může se jednat například o datum narození, místo narození, příjmení, jméno, adresu, číslo karty, kartu a doklad podle názvu, číslo IMEI a/nebo telefonní číslo. Nálezce obdrží oznámení o reklamaci a ověří, zda je předmět skutečně váš. Pokud je zjištěna shoda, existuje řada možností, jak získat položku zpět. Pokud se rozhodnete pro zaslání, zpracujeme vaše příjmení, jméno, (doručovací) adresu, e-mailovou adresu a telefonní číslo a také finanční údaje včetně bankovních údajů.

5. V případě, že se vám nepodaří odeslat zboží, můžete si vyžádat jeho vrácení. Oznámení o vlastníkovi

Někdy je předmět zaregistrován na platformě iLost, ale vyhledávač již tuší, kdo je jeho vlastníkem. Například pokud je nalezena peněženka se jménem a telefonním číslem. V těchto případech může iLost odeslat oznámení jménem nálezce. Oznámení může obsahovat následující informace: jméno, e-mailovou adresu, telefonní číslo a informace o položce, například datum a místo nálezu.

6. Upozornění iLost

Pokud jste ztratili Předmět a Předmět nebyl po třech pracovních dnech zaregistrován v platformě iLost, doporučujeme odeslat upozornění iLost. Upozornění iLost Alert je určeno organizacím, které dosud nepoužívají iLost. Upozornění iLost Alert můžete také sdílet na sociálních sítích. Pokud vytvoříte upozornění iLost Alert, můžeme zpracovávat následující osobní údaje: údaje o účtu, pojistníkovi a informace o položce, jako je datum a místo ztráty a popis položky.

7. Vytvoření formuláře pojistné události (pro pojistitele)

Je možné vytvořit formulář pojistné události pro vaše pojištění s údaji o Předmětu, jehož jste oprávněným vlastníkem. Můžeme tak zpracovat vaše příjmení, jméno, adresu, datum narození, popis Předmětu a fotografii Předmětu.

8. Registrace majetku ("iSave")

Kromě registrace ztracené nebo nalezené Věci nabízí iLost také možnost registrovat Věci, dokud je máte. Tato funkce se nazývá iSave a je užitečná především pro hlášení budoucích ztrát. V tomto případě zpracováváme popis Předmětu, fotografii Předmětu a další informace, které uvedete v otevřených textových polích.

9. V případě, že se jedná o položku, která se nachází na území České republiky, je možné ji použít. Uložené vyhledávání

Při vytvoření uloženého vyhledávání zpracováváme vaši e-mailovou adresu, kterou nám v souvislosti s uloženým vyhledáváním sdělíte. Tímto způsobem vás můžeme upozornit na nové nahlášené položky, které odpovídají vašemu vyhledávání. Po uplynutí doby, po kterou budete informováni o nově nalezených položkách, budou vaše údaje automaticky vymazány.

10. Zákaznická podpora

Když nás kontaktujete, zpracováváme vaše jméno, e-mailovou adresu a/nebo telefonní číslo a další informace, které nám sdělíte v souvislosti s vaším dotazem nebo požadavkem. Tímto způsobem můžeme vyřizovat vaše dotazy, požadavky nebo stížnosti a udržovat s vámi kontakt.

Základ pro zpracování

Osobní údaje můžeme zpracovávat pouze tehdy, pokud pro to existuje právní základ.

Plnění smlouvy

Osobní údaje můžeme zpracovávat, protože s vámi máme uzavřenou smlouvu. Může se jednat o smlouvu o poskytování služeb nebo jiné smlouvy, které jsme s vámi sjednali.

Oprávněný zájem

Osobní údaje můžeme zpracovávat, protože na tom máme oprávněný zájem. Může to být nezbytné k zabezpečení našich systémů nebo ke sledování a zlepšování kvality našich služeb. Máme také oprávněný zájem na tom, abychom naše produkty a služby přiblížili našim (stávajícím) zákazníkům. Pokud zpracováváme osobní údaje, protože na tom máme oprávněný zájem, nejprve pečlivě zvážíme vaše zájmy s našimi vlastními.

Právní povinnost

Vaše Osobní údaje můžeme zpracovávat, protože je to nezbytné v souvislosti s právní povinností, která nám byla uložena. Tak je tomu v případě, kdy zpracováváme Osobní údaje za účelem splnění povinností v oblasti ochrany osobních údajů, například (na vaši žádost) při poskytování informací. Osobní údaje musíme například zpracovávat také pro daňové úřady.

Povolení

Pokud se neuplatní žádná z výše uvedených zásad, požádáme vás před zpracováním vašich Osobních údajů o povolení. Když vás žádáme o svolení, jasně vás informujeme, o co žádáme. Svůj souhlas můžete kdykoli odvolat.

Uchovávání osobních údajů

Vaše osobní údaje neuchováváme déle, než je nezbytné pro účely, pro které jsou zpracovávány. Doba uchovávání závisí na účelu, pro který vaše Osobní údaje zpracováváme, a na tom, zda máme další zákonné povinnosti týkající se uchovávání. V zásadě uchováváme vaše Osobní údaje po dobu pěti let od vaší poslední aktivity, od zrušení vašeho účtu nebo od ukončení smlouvy se společností iLost. Rozhodli jsme se pro dobu pěti let, abychom mohli řádně řešit případné nároky z odpovědnosti. Kromě toho zpravidla uchováváme finanční dokumenty pro finanční úřady po dobu sedmi let. Po uplynutí této doby vaše údaje zničíme nebo anonymizujeme tak, aby z nich nezůstaly žádné osobní údaje. Výše uvedené doby uchovávání nepoužijeme, pokud jste nás požádali o vymazání svých Osobních údajů. Více informací o svých právech si můžete přečíst dále v těchto Zásadách ochrany osobních údajů v části "Vaše práva".

Osoby s přístupem k vašim osobním údajům

Přístup k vašim Osobním údajům můžeme poskytnout zaměstnancům a dalším osobám jednajícím z pověření společnosti iLost. Naši databázi zpřístupňujeme pouze v případě, že je to nezbytné a nelze jinak. Kromě toho mají zaměstnanci a další osoby jednající z pověření společnosti iLost povinnost mlčenlivosti, pokud jim zákon neukládá povinnost učinit prohlášení. Při implementaci a/nebo poskytování našich produktů a služeb můžeme zapojit třetí strany. Pokud tyto třetí strany tímto způsobem zpracovávají vaše osobní údaje naším jménem, činí tak jako zpracovatelé údajů a v takovém případě jsme uzavřeli smlouvu o zpracování údajů. V ní se mimo jiné uvádí, že zpracovatelé musí přijmout vhodná technická a organizační opatření k ochraně vašich osobních údajů. Vaše Osobní údaje můžeme také sdílet s třetími stranami, které vystupují jako Správce údajů. Mezi ně mohou patřit nálezci, kteří předmět nahlásili. Využíváme také externí poskytovatele plateb a přepravní společnosti. Tyto a další třetí strany jsou často samy odpovědné za způsob, jakým zpracovávají vaše Osobní údaje, a mají vlastní povinnost vás o tom informovat. Vaše Osobní údaje poskytujeme pouze orgánům dohledu, daňovým úřadům a vyšetřovacím orgánům, pokud to vyžadují právní předpisy.

Osobní údaje mimo Evropský hospodářský prostor ("EHP")

Společnost iLost sídlí v EHP. Vaše osobní údaje budou v zásadě zpracovávány pouze v rámci EHP. Můžeme využívat poskytovatele služeb nebo hostingové strany, které se nacházejí mimo EHP. V těchto případech přijmeme opatření, abychom zajistili, že tento přenos bude v souladu s GDPR, například uzavřením smlouvy o přenosu založené na Standardních smluvních doložkách.

Zabezpečení

Při zpracování osobních údajů zajišťujeme takovou úroveň zabezpečení, která by vzhledem ke stavu techniky měla být dostatečná k tomu, aby se zabránilo neoprávněnému přístupu k osobním údajům a jejich změně, zveřejnění nebo ztrátě. Přijali jsme alespoň následující bezpečnostní opatření:

  • Logické řízení přístupu prostřednictvím přístupu založeného na rolích;
  • Fyzická opatření pro zabezpečení přístupu;
  • Organizační opatření pro zabezpečení přístupu;
  • Namátkové kontroly dodržování našich zásad;
  • Šifrování veškeré komunikace nahoru a z platformy iLost;
  • Zabezpečení naší vnitřní sítě.

Odkazy na webové stránky třetích stran

Naše webové stránky mohou obsahovat hypertextové odkazy na webové stránky třetích stran. Za obsah těchto webových stránek neodpovídáme.

Vaše práva

Každý, jehož osobní údaje jsou zpracovávány, může na základě zákona uplatnit určitá práva. Takto můžete nahlížet do Osobních údajů, které o vás zpracováváme. Pokud jsou námi zpracovávané Osobní údaje nesprávné, můžete nás požádat o jejich změnu. Můžete nás také požádat o vymazání vašich Osobních údajů. Kromě toho můžete vznést námitku proti používání vašich Osobních údajů nebo požádat o omezení tohoto používání. Při uplatňování svých práv můžete svou žádost zaslat na kontaktní adresu uvedenou v horní části těchto Zásad ochrany osobních údajů. Jasně uveďte, o jaké Osobní údaje se jedná. Můžeme vás požádat o další informace k ověření vaší totožnosti.

Stížnosti

Pokud máte stížnosti na to, jak nakládáme s vašimi Osobními údaji, obraťte se na nás prostřednictvím kontaktních údajů uvedených v horní části těchto Zásad ochrany osobních údajů. Pokud se nám nepodaří společně najít řešení, můžete vždy podat stížnost u Autoriteit Persoonsgegevens.

Změny

Tyto zásady ochrany osobních údajů lze upravit. Doporučujeme vám proto, abyste si tyto Zásady ochrany osobních údajů pravidelně pročítali a zjišťovali jejich případné změny. O velmi důležitých změnách vás samozřejmě budeme informovat sami.

Pomoc