Toto je preklad holandského vyhlásenia o ochrane osobných údajov a nemožno z neho odvodzovať žiadne práva. Vyhlásenie o ochrane osobných údajov Dutch Privacy Statement je vždy vedúce.

Verzia: 19. marca 2021

Vyhlásenie o ochrane osobných údajov

Všeobecné

iLost BV je online vyhľadávač nájdených predmetov. Návrat nájdeného predmetu uľahčujeme prostredníctvom našej platformy iLost, kde je možné nájdený predmet zaregistrovať online. Aby sme mohli ponúkať naše služby, spracúvame osobné údaje v zmysle všeobecného nariadenia o ochrane údajov (ďalej len "GDPR"). Právo na súkromie a ochranu osobných údajov považujeme za dôležité. V týchto zásadách ochrany osobných údajov informujeme o tom, ako nakladáme s vašimi osobnými údajmi, aké sú vaše práva a ako ich môžete uplatniť. Nižšie uvedené pojmy napísané veľkým písmenom v týchto Zásadách ochrany osobných údajov majú význam definovaný vo Všeobecných obchodných podmienkach.

Kontaktné údaje

Spoločnosť iLost BV (ďalej len "iLost", "my", "naše" alebo "nás") je prevádzkovateľom údajov pri spracúvaní osobných údajov, ako je opísané nižšie. iLost sídli na adrese Coehoornsingel 22, 7201 AB v Zutphene. iLost je registrovaná v obchodnej komore pod číslom 55241506 a číslo DPH je NL 8516.221.12.B01. Môžete nás kontaktovať telefonicky na čísle 0900 - 456 78 65, e-mailom prostredníctvom support@ilost.co.

Spracúvanie osobných údajov

Vaše osobné údaje môžeme spracúvať v niektorom z nasledujúcich procesov:

  1. Návšteva našej webovej lokality, okrem iného vrátane www.ilost.nl a www.ilost.co (ďalej len "webová lokalita" alebo "platforma iLost");
  2. Vytvorenie účtu;
  3. Registrácia nájdeného predmetu;
  4. Nárokovanie si nájdeného predmetu;
  5. Upozornenie majiteľa;
  6. Upozornenia iLost;
  7. Vytvorenie formulára poistnej udalosti (pre poisťovateľov);
  8. Registrácia majetku ("iSave");
  9. Uložené vyhľadávanie;
  10. Zákaznícka podpora;


Nižšie podrobnejšie vysvetlíme tieto dátové procesy a ich účely. Vaše osobné údaje nebudú dodatočne spracúvané na účely, ktoré nie sú zlučiteľné s účelmi uvedenými v týchto Zásadách ochrany osobných údajov.

1. Návšteva našej webovej stránky

Prostredníctvom webovej stránky môžete nájsť informácie o nás, kontaktovať nás, uviesť, že ste stratili predmet, uviesť, že ste našli predmet, poslať upozornenie iLost alebo zaregistrovať svoje veci. Môžete sa tu tiež zaregistrovať na odber našich informačných bulletinov.

Keď navštívite našu webovú lokalitu, spracúvame okrem iného vašu IP adresu a identifikáciu prehliadača (user-agent). Spracúvame aj údaje o vašej návšteve webovej lokality. Na našej Webovej lokalite používame súbory cookie. Viac informácií o osobných údajoch, ktoré o vás spracúvame pri návšteve Webovej lokality, nájdete v našom Vyhlásení o súboroch cookie. Ak ste sa zaregistrovali na odber našich informačných bulletinov, môžeme sledovať, koľko ľudí otvorilo informačný bulletin a na ktoré informácie kliklo. V našom newsletteri poskytujeme (propagačné) informácie o našich produktoch a službách.

2. Vytvorenie účtu

Pri vytváraní účtu na webovej lokalite spracúvame osobné údaje, ako je vaše meno a e-mailová adresa. Okrem toho sú s týmto účtom spojené upozornenia iLost, Reklamácie, registrácia Predmetov a registrácia majetku na Webovej lokalite.

3. Registrácia nájdeného predmetu

Keď zaregistrujete Predmet ako súkromný nálezca, spracúvame vaše kontaktné informácie a údaje o Predmete na podporu registrácie. Patrí sem vaše meno, telefónne číslo, e-mailová adresa, opis Predmetu, fotografia Predmetu, umiestnenie, dátum nájdenia a ďalšie informácie, ktoré uvediete v otvorených textových poliach. Údaje súkromného nálezcu sa v prípade potreby zdieľajú s potenciálnym vlastníkom (alebo naopak: údaje potenciálneho vlastníka so súkromným nálezcom). Toto sa deje len vtedy, ak sa spoločnosť iLost domnieva, že je to potrebné na zabezpečenie vrátenia Predmetu vlastníkovi. Údaje, ktoré sa spracúvajú, sú meno a e-mailová adresa. Komunikácia medzi nálezcom a vlastníkom sa zvyčajne uskutočňuje prostredníctvom platformy iLost.

4. Nárokovanie si nájdeného predmetu

Ak ste niečo stratili a predmet je zaregistrovaný v platforme iLost, môžete uviesť, že predmet je váš. Potom vykonáte takzvanú reklamáciu. Následne musíte preukázať, že ste právoplatným vlastníkom. Vytvoríte si účet, aby bolo možné overiť vlastníctvo a aby sme vás mohli kontaktovať v súvislosti s aktualizáciami tejto pohľadávky.

Spracúvame o vás tieto informácie: informácie o účte a informácie, ktoré poskytnete v súvislosti s Reklamáciou.

Spracúvame aj informácie o vašom stratenom Predmete vrátane opisu Predmetu vyplneného Nálezcom, fotografie Predmetu, informácií o polohe a ďalších informácií, ktoré Nálezca poskytol. Môže to byť napríklad dátum narodenia, miesto narodenia, priezvisko, meno, adresa, číslo karty, karta a doklad podľa názvu, číslo IMEI a/alebo telefónne číslo. Nálezca dostane oznámenie o nároku a overí, či je predmet skutočne váš. Ak sa zistí zhoda, existuje niekoľko možností, ako získať Predmet späť. Ak sa rozhodnete pre zaslanie, spracujeme vaše priezvisko, meno, (doručovaciu) adresu, e-mailovú adresu a telefónne číslo, ako aj finančné údaje vrátane vašich bankových údajov.

5. Upozornenie majiteľa

Niekedy je predmet zaregistrovaný na platforme iLost, ale vyhľadávač už má silné podozrenie, kto je jeho vlastníkom. Napríklad ak sa nájde peňaženka s menom a telefónnym číslom. V takýchto prípadoch môže iLost poslať oznámenie v mene Nálezcu. Oznámenie môže obsahovať tieto informácie: meno, e-mailovú adresu, telefónne číslo a informácie o Predmete, napríklad dátum a miesto nálezu.

6. Upozornenie iLost

Ak ste stratili Predmet a Predmet nebol zaregistrovaný v platforme iLost po troch pracovných dňoch, odporúčame poslať upozornenie iLost. Upozornenie iLost Alert je určené organizáciám, ktoré ešte nepoužívajú službu iLost. Upozornenie iLost môžete zdieľať aj na sociálnych sieťach. Ak vytvoríte upozornenie iLost Alert, môžeme spracúvať tieto osobné údaje: údaje o účte, poisťovateľovi a informácie o položke, ako je dátum a miesto straty a opis položky.

7. Vytvorenie formulára žiadosti o poistné plnenie (pre poisťovateľov)

Je možné vytvoriť formulár žiadosti o poistné plnenie s údajmi o Predmete, ktorého ste oprávneným vlastníkom. Následne môžeme spracovať vaše priezvisko, meno, adresu, dátum narodenia, popis Predmetu a fotografiu Predmetu.

8. Registrácia majetku ("iSave")

Okrem registrácie strateného alebo nájdeného Predmetu ponúka iLost aj možnosť registrácie Predmetov, keď ich ešte máte. Táto funkcia sa nazýva iSave a je užitočná najmä na nahlasovanie budúcich strát. V tomto prípade spracúvame opis Predmetu, fotografiu Predmetu a ďalšie informácie, ktoré uvediete v otvorených textových poliach.

9. Uložené vyhľadávanie

Pri vytvorení uloženého vyhľadávania spracúvame vašu e-mailovú adresu, ktorú nám poskytnete v súvislosti s uloženým vyhľadávaním. Takto vás môžeme upozorniť na nové nahlásené položky, ktoré zodpovedajú vášmu vyhľadávaniu. Po uplynutí obdobia, počas ktorého budete informovaní o nových nájdených položkách, sa vaše informácie automaticky vymažú.

10. Zákaznícka podpora

Keď nás kontaktujete, spracúvame vaše meno, e-mailovú adresu a/alebo telefónne číslo a ďalšie informácie, ktoré nám poskytnete v súvislosti s vašou otázkou alebo požiadavkou. Takto môžeme spracovať vaše otázky, žiadosti alebo sťažnosti a udržiavať s vami kontakt.

Základ spracúvania

Osobné údaje môžeme spracúvať len vtedy, ak na to existuje právny základ.

Plnenie zmluvy

Osobné údaje môžeme spracúvať, pretože sme s vami uzavreli zmluvu. Môže to byť zmluva o poskytovaní služieb alebo iné dohody, ktoré sme s vami dohodli.

Oprávnený záujem

Osobné údaje môžeme spracúvať, pretože na tom máme oprávnený záujem. Môže to byť potrebné na zabezpečenie našich systémov alebo na monitorovanie a zlepšovanie kvality našich služieb. Máme tiež oprávnený záujem upozorniť našich (existujúcich) zákazníkov na naše produkty a služby. Keď spracúvame osobné údaje, pretože na tom máme oprávnený záujem, najprv starostlivo zvážime vaše záujmy oproti našim vlastným.

Právna povinnosť

Vaše Osobné údaje môžeme spracúvať, pretože je to nevyhnutné v súvislosti s právnou povinnosťou, ktorá nám bola uložená. Ide o prípad, keď spracúvame Osobné údaje na splnenie povinností týkajúcich sa ochrany osobných údajov, napríklad (na vašu žiadosť) poskytnutie informácií. Napríklad musíme spracúvať Osobné údaje aj pre daňové úrady.

Povolenie

Ak sa neuplatňuje žiadna z vyššie uvedených zásad, pred spracovaním vašich Osobných údajov vás požiadame o povolenie. Keď vás žiadame o povolenie, jasne vás informujeme, o čo vás žiadame. Svoj súhlas môžete kedykoľvek odvolať.

Uchovávanie Osobných údajov

Vaše Osobné údaje neuchovávame dlhšie, ako je potrebné na účely, na ktoré sa spracúvajú. Doba uchovávania závisí od účelu, na ktorý vaše Osobné údaje spracúvame, a od toho, či máme iné zákonné povinnosti uchovávania. V zásade uchovávame vaše Osobné údaje po dobu piatich rokov od vašej poslednej aktivity, zrušenia vášho účtu alebo od ukončenia zmluvy so spoločnosťou iLost. Rozhodli sme sa pre lehotu piatich rokov, aby sme mohli riadne riešiť prípadné nároky na zodpovednosť. Okrem toho spravidla uchovávame finančné dokumenty pre daňové úrady sedem rokov. Po uplynutí tohto obdobia vaše údaje zlikvidujeme alebo anonymizujeme tak, aby z nich nezostali žiadne osobné údaje. Vyššie uvedené lehoty uchovávania nepoužijeme, ak ste nás požiadali o vymazanie vašich Osobných údajov. Viac informácií o vašich právach si môžete prečítať ďalej v týchto Zásadách ochrany osobných údajov v časti "Vaše práva".

Osoby s prístupom k vašim osobným údajom

Zamestnancom a iným osobám konajúcim na základe poverenia spoločnosti iLost môžeme poskytnúť prístup k vašim Osobným údajom. Našu databázu sprístupňujeme len vtedy, ak je to nevyhnutné a nie je možné inak. Okrem toho zamestnanci a iné osoby konajúce na základe poverenia spoločnosti iLost majú povinnosť zachovávať mlčanlivosť, pokiaľ im zákon neukladá povinnosť podávať vyhlásenia. Pri implementácii a/alebo poskytovaní našich produktov a služieb môžeme zapojiť tretie strany. Pokiaľ tieto tretie strany takto spracúvajú vaše osobné údaje v našom mene, robia tak ako spracovateľ údajov a v takom prípade sme s nimi uzavreli zmluvu o spracovaní údajov. V nej sa okrem iného uvádza, že spracovatelia musia prijať primerané technické a organizačné opatrenia na ochranu vašich osobných údajov. Vaše Osobné údaje môžeme zdieľať aj s tretími stranami, ktoré vystupujú ako Správca údajov. Medzi ne môžu patriť Nálezcovia, ktorí nahlásili Predmet. Využívame tiež externých poskytovateľov platieb a prepravné spoločnosti. Tieto a ďalšie tretie strany sú často samy zodpovedné za spôsob, akým spracúvajú vaše Osobné údaje, a majú vlastnú povinnosť vás o tom informovať. Vaše Osobné údaje poskytujeme dozorným orgánom, daňovým úradom a vyšetrovacím orgánom len vtedy, ak to vyžaduje zákon.

Osobné údaje mimo Európskeho hospodárskeho priestoru ("EHP")

Spoločnosť iLost má sídlo v EHP. Vaše osobné údaje sa v zásade spracúvajú len v rámci EHP. Môžeme využívať poskytovateľov služieb alebo hostingové strany, ktoré sa nachádzajú mimo EHP. V týchto prípadoch prijmeme opatrenia, aby sme zabezpečili, že tento prenos bude v súlade s GDPR, napríklad uzatvorením zmluvy o prenose na základe štandardných zmluvných doložiek.

Bezpečnosť

Pri spracúvaní osobných údajov zabezpečujeme úroveň bezpečnosti, ktorá by vzhľadom na súčasný stav techniky mala byť dostatočná na to, aby sa zabránilo neoprávnenému prístupu k osobným údajom a ich zmene, zverejneniu alebo strate. Prijali sme minimálne nasledujúce bezpečnostné opatrenia:

  • logické riadenie prístupu prostredníctvom prístupu založeného na rolách;
  • fyzické opatrenia na zabezpečenie prístupu;
  • organizačné opatrenia na zabezpečenie prístupu;
  • náhodné kontroly dodržiavania našich zásad;
  • šifrovanie všetkej komunikácie nahor a z platformy iLost;
  • bezpečnosť našej internej siete.

Odkazy na webové stránky tretích strán

Naša webová stránka môže obsahovať hypertextové odkazy na webové stránky tretích strán. Za obsah týchto webových stránok nezodpovedáme.

Vaše práva

Každý, koho osobné údaje sa spracúvajú, môže uplatniť určité práva na základe zákona. Takto si môžete pozrieť Osobné údaje, ktoré o vás spracúvame. Ak sú nami spracúvané Osobné údaje nesprávne, môžete nás požiadať o ich zmenu. Môžete nás tiež požiadať o vymazanie vašich Osobných údajov. Okrem toho môžete namietať proti používaniu vašich Osobných údajov alebo požiadať o obmedzenie tohto používania. Pri uplatňovaní svojich práv môžete svoju žiadosť zaslať na kontaktnú adresu uvedenú v hornej časti týchto Zásad ochrany osobných údajov. Jasne uveďte, ktorých Osobných údajov sa to týka. Môžeme vás požiadať o ďalšie informácie na overenie vašej totožnosti.

Sťažnosti

Ak máte sťažnosti na to, ako nakladáme s vašimi Osobnými údajmi, kontaktujte nás prostredníctvom kontaktných údajov uvedených v hornej časti týchto Zásad ochrany osobných údajov. Ak sa nám nepodarí nájsť spoločné riešenie, vždy môžete podať sťažnosť na Autoriteit Persoonsgegevens.

Zmeny

Tieto zásady ochrany osobných údajov je možné upraviť. Preto vám odporúčame, aby ste si pravidelne čítali tieto Zásady ochrany osobných údajov a zisťovali ich prípadné zmeny. O veľmi dôležitých zmenách vás budeme samozrejme informovať sami.

Pomoc